Vår Personal

 Rosalie Palmer, veterinär

  • Veterinärexamen i Uppsala och svensk legitimation 1983.
  • Veterinärlegitimation i Finland 1992.
  • Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar i Sverige 1994.
  • Utbildning i djurakupunktur 1988-89.
  • Arbetat på djursjukhus i Sverige 1984-2000.
  • Fortbildningskurser bl a: Gastroenterologi, Dermatologi, Kardiologi, Neurologi, Anestesi. Deltar kontinuerligt i symposier och kongresser.

Bor på landet med man som är biodlare och två studerande söner, en flock dvärghöns, ett obestämt antal akvariefiskar, koikarpar och andra dammfiskar, samt någon miljon bin.
Rensar sinnet och laddar batterierna med hjälp av promenader i naturen och Tai Chi. Gillar gamla hus och träbåtar med "själ", framför allt den egna Östersjö 8-an "Maria Josefina".

Rosalie.palmer@smadjurskliniken.ax

 


 Anna Ridderborg, veterinär

Anna har varit anställd på Ålands Smådjursklinik sedan hon avslutade sina veterinärstudier i Uppsala våren 2011. Anna har vidareutbildat sig inom odontologi, och arbetar både med smådjurständer i klinikens välutrustade tandhörna och med hästtänder i fält via sitt egna företag.

Anna tycker att variationen av arbetsuppgifter är spännande och utmanande, och trivs lika bra i operationssalen som med utredningsfall inom medicin och hältutredningar.

Annas man Jacob är även han veterinär och anställd av ÅMHM och paret har två söner. Familjen bor i Lemland tillsammans med katterna Emil samt hunden Fanta. Fritiden ägnas åt familjen, träning, ridning och genomförande av husbygge under 2020.

Anna.ridderborg@smadjurskliniken.ax

 

   

 Marie Prokupek, veterinär

Bor på Kumlinge med sin man Stefan och grekiska hittehunden Angua samt katten Sybil och några snokar i trädgården (som hon älskar att titta på). Marie har vuxit upp i Hessen i Tyskland. Studerade Veterinärmedicin 2004-2010 i Giessen. Hon har sedan dess jobbat på olika smådjurskliniker med inriktning på exotiska djur. Marie är speciellt intresserad av hamstrar, kaniner, råttor och möss samt åldrande djur och deras speciella behov. Det var en lyckoträff att Marie kom till Åland sommaren 2014. Hon förälskade sig i lugnet, naturen och alla trevliga människor så pass mycket att hon bestämde sig för att stanna. På fritiden gillar Marie att vara i naturen och vandra, dyka, geocaching, pyssla i trädgården och renovera huset med naturliga/ekologiska material.

Marie är mammaledig tills vidare men kommer in och utför ultraljud ungefär en gång i månaden.

marie.prokupek@smadjurskliniken.ax

  

 Anna Nilsson-Hagman, veterinär

Anna tog sin veterinärexamen i Uppsala 2010 och började arbeta på Smådjurskliniken våren 2010.

Anna brinner lite extra för djurens tandhälsa och är vidareutbildad inom djurtandvård. Anna har tandmottagning några gånger i veckan. 

Bor med familjen i Mariehamn. I familjen finns också mellanpudeln Märta och lilla katten Sol-Britt.
Anna arbetar både i Godby och på kliniken i Östernäs.  

anna.nilsson@smadjurskliniken.ax

 

   

 Julia Lindberg, veterinär

Julia tog veterinärexamen vid SLU 2009 samt specialistkompetens inom hundens och kattens sjukdomar 2015. Hon gillar kombinationen av att jobba med både djur och människor i veterinäryrket samt anser att ett friskt och botat djur med en glad djurägare är den bästa belöningen man kan få. Fritiden ägnar hon åt familj, vänner, friluftsliv och hästar samt katten Ines. 

Julia är på mammaledigt tillsvidare.

julia.lindberg@smadjurskliniken.ax  

   

 Karin Skaglund, veterinär

Karin tog sin veterinärexamen i Köpenhamn 2009. Hon arbetade på Anicura Djursjukhuset i Jönköping fram till 2016 då hon flyttade hem till Åland igen. Hösten 2016 började hon jobba hos oss på smådjurskliniken.

Hon är speciellt intresserad av ögonsjukdomar och har vidareutbildats inom oftalmologi.

Karin bor med familjen i Saltvik. På gården bor även fyra hästar, getter, hundar, katter och höns.

En stor del av fritiden läggs på familjens hästar samt ett och annat agilitypass med de dansk svenska  gårdshundarna Signe och Märta.

karin.skaglund@smadjurskliniken.ax

   

 Cecilia Mörn, djursjukvårdare

Cecilia blev klar med sina studier till djursjukvårdare 2002. Hon började jobba hos Rosalie 2003. 2015 fick hon svensk legitimation som djursjukskötare.

Fritidsproblem har inte Cecilia då hon hemma i Haraldsby förutom sin man Morgan även har barnen Cindy och Adrian, katterna Kim, Kitty och Volma, sköldpaddorna Mårran, Knytte och Lilla My, minigrisarna Hamlet, Scarlet och Cynthia, chinchillorna Lakrits och Choklad, dvärgvädurskaniner och hönor med tuppen Pipp i spetsen.

 

 Erica Holmberg, djursjukvårdare

Erica jobbar som en av Smådjurklinikens djursjukvårdare. Hon började jobba på kliniken i augusti 2009, och tog sin examen 2013. Erica inriktar sig på tänder och har gått ett flertal fortsättningskurser inom det!

Erica bor tillsammans med sambon Fraenk, samt barnen Moa och Albin. Till familjen hör också Welsh springer spanieln Rut, katterna Malte och Arthur och en skara höns.

   

 Amanda Johansson, djursjukvårdare

Amanda tog sin examen som djursjukvårdare 2013 och har jobbat här på kliniken sedan dess. Hon är speciellt intresserad av anestesi övervakning och inriktar sig på det!

Amanda bor tillsammans med sambon Jonathan, dottern Luna och katten Frodo! På fritiden umgås hon mycket med familj & vänner. Hon har ett stort intresse för resor, träning och datorer. 

 

 

  

 

 

  

   

 Marina Axelsson, djursjukvårdare

Marina blev färdig färdig med sin djursjukvårdarutbildning i januari 2017 och har jobbat på Ålands Smådjursklinik sedan dess. Hon jobbar på både Östernäs Smådjursklinik och Ålands Smådjursklinik i Godby, vilket hon tycker är kul eftersom det ger mycket variation i arbetet. Anestesi övervakning är lite extra intressant.

Marina bor i Mariehamn och på fritiden brukar hon träna, resa umgås med vänner och familj. Än sålänge har hon inte egna djur men hon planerar på att köpa en katt om något år.

 

 

 

 

   

  

   

 Helena Henriksen, administratör

Helena jobbar som administratör, hon började jobba på Smådjurskliniken 2004.  Helena bor i Kalmarnäs tillsammans med Geir. Till familjen hör också barnen Emma och Jon.

   

 Johannes Eckerman, administratör

Johannes jobbar som klinikbiträde, syns ibland i receptionen, sitter på kontoret samt sköter diverse tekniskt underhåll. Johannes började jobba på kliniken 2014. Bor med två phalenehundar i hushållet. Hobbyn inkluderar konditions- och styrketräning, friluftsliv, spel, läsning m.m

 

 

 

 

 

   Johannes 2017

 Erica Nordberg, klinikbiträde

Erica började jobba på kliniken i juni 2016.  Hennes huvudansvar är reception, butik och foder.

Erica bor i Saltvik med sambon Johan och pojkarna Hugo och Hjalmar. Hennes stora intresse är hundar, hon har fyra hundar hemma av raserna stabijhoun, austraulian shepherd och bostonterrier. Även två katter finns i familjen.   

   Erica Nordberg

 

 

 

Mia Andersson, klinikbiträde

Mia är utbildad hästskötare / ridlärare och har jobbat med hästar i hela sitt liv innan hon började på Smådjurskliniken i december 2019. Hästar och ridning är fortfarande hennes största intresse. Mia bor tillsammans med sina borderterrier Essie och Benita i Jomala, Djurvik på sin gård där hon genom sitt företag hyr ut boxplatser och har en del lektioner. Fritiden tillbringas mest på gården med stallets och hästarnas skötsel eller på utställningsresa med Essie och Benita. Mia har en egen häst, ett halvblod som heter Stor-Erik och är sin egen uppfödning, som hon främst tränar o tävlar dressyr med.
Mia tycker att jobbet på smådjurskliniken är omväxlande och fartfyllt och att hon får lära sig nya saker hela tiden.

   

 Åsa Velander, klinikbiträde

Utbildad djurvårdare på utökad nivå i Uppsala. Har jobbat hos oss sedan juli 2019 som klinikbiträde.  

Bor i Mariehamn med mellanpudeln Uffe och kaninerna Wilda & Roy! 

Fritiden ägnas åt djur, båt, natur och familj. 

   

 Alicia Nylund, klinikbiträde

Utbildad som djurvårdare på utökad nivå i Uppsala. Har jobbat hos oss sen Juli 2020 som klinikbiträde.

Alicia bor i Finström med sin amstaff Carisma och med sina åtta kaniner, fem katter, tre gerbiler och ett akvarium. Fritiden går åt till att sköta djuren och fotografera.

 

   

Anki Lind, Inhoppare- klinikbiträde & Receptionist

Efter att ha jobbat som ordinarie klinikbiträde i drygt 5år jobbar anki nu och då på kliniken när extra arbetskraft behövs.

Anki bor med Uffe och sönerna Henrik och Elis på en      gård i bastö. På gården finns får, hästar, katterna Alve & Frodo och mellanpudeln Titus.

Ankis största intressen är konst, djur och natur samt ponnyuppfödning under stuterinamnet Ingalundas.                                                                          

 

 gggggggggg