Vår Personal

Rosalie Palmer, veterinär och klinikens ägare

  • Veterinärexamen i Uppsala och svensk legitimation 1983.
  • Veterinärlegitimation i Finland 1992.
  • Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar i Sverige 1994.
  • Utbildning i djurakupunktur 1988-89.
  • Arbetat på djursjukhus i Sverige 1984-2000.
  • Fortbildningskurser bl a: Gastroenterologi, Dermatologi, Kardiologi, Neurologi, Anestesi. Deltar kontinuerligt i symposier och kongresser.

Bor på landet med man som är biodlare och två studerande söner, en flock dvärghöns, ett obestämt antal akvariefiskar, koikarpar och andra dammfiskar, samt någon miljon bin.
Rensar sinnet och laddar batterierna med hjälp av promenader i naturen och Tai Chi. Gillar gamla hus och träbåtar med "själ", framför allt den egna Östersjö 8-an "Maria Josefina".

Rosalie.palmer@smadjurskliniken.ax

 


Anna Sundström, veterinär

Anna flyttade hem till Åland och började jobba på kliniken efter avslutade veterinärstudier våren 2011. Anna har tidigare vikarierat på kliniken som djursjukvårdare och även varit vikarierande nyttodjursveterinär på ön sommaren 2010. Anna bor i Lemland tillsammans med sambon Jacob som även han är veterinär och lilla sonen Elmer. Till familjen hör också Parson Russell terriern Fanta, hästen Saga och katterna Doris, Stella och Emil. Djurintresset har alltid varit stort och tar mycket av fritiden. Anna är nu på mammaledigt!
Anna.sundstrom@smadjurskliniken.ax

   

Marie Prokupek, veterinär

Bor på Kumlinge med sin man Stefan och grekiska hittehundarna Carrot och Angua samt katten Sybil och några snokar i trädgården (som hon älskar att titta på). Marie har vuxit upp i Hessen i Tyskland. Studerade Veterinärmedicin 2004-2010 i Giessen. Hon har sedan dess jobbat på olika smådjurskliniker med inriktning på exotiska djur. Marie är speciellt intresserad av hamstrar, kaniner, råttor och möss samt åldrande djur och deras speciella behov. Det var en lyckoträff att Marie kom till Åland sommaren 2014. Hon förälskade sig i lugnet, naturen och alla trevliga människor så pass mycket att hon bestämde sig för att stanna. På fritiden gillar Marie att vara i naturen och vandra, dyka, geocaching, pyssla i trädgården och renovera huset med naturliga/ekologiska material.

marie.prokupek@smadjurskliniken.ax

  
  

Anna Nilsson, veterinär

Anna blev färdig veterinär från Uppsala 2010. Började arbeta på Smådjurskliniken våren 2010. Anna bor i Mariehamn tillsammans med sambon Micke och barnen Lovis och Olle. I familjen finns också pudeln Märta.

 

 

 

anna.nilsson@smadjurskliniken.ax

 

   

 Julia Lindberg, veterinär

Julia tog veterinärexamen vid SLU 2009 samt specialistkompetens inom hundens och kattens sjukdomar 2015. Hon gillar kombinationen av att jobba med både djur och människor i veterinäryrket samt anser att ett friskt och botat djur med en glad djurägare är den bästa belöningen man kan få. Fritiden ägnar hon åt familj, vänner, friluftsliv och hästar samt katten Ines. 

Är för tillfället på mammaledigt!  

mailto:julia.lindberg@smadjurskliniken.ax  

   

Karin Skaglund, veterinär

karin.skaglund@smadjurskliniken.ax

 

 

 

 

   

 Sven Sundin, veterinär

Sven tog sin veterinärexamen 2016 från Köpenhamns universitet med inriktning på Smådjur. Efter det jobbade han ett par år på en smådjursklinik i Sundsvall och Härnösand.

Sedan bar det av till Åland för nya utmaningar. Nu jobbar Sven ffa, måndagar på Smådjurskliniken i Godby!

sven.sundin@smadjurskliniken.ax

   

Cecilia Mörn, djursjukvårdare

Cecilia blev klar med sina studier till djursjukvårdare 2002. Hon började jobba hos Rosalie 2003. 2015 fick hon svensk legitimation som djursjukskötare. Cecilia är också kostrådgivare. Fritidsproblem har inte Cecilia då hon hemma i Haraldsby förutom sin man Morgan även har barnen Lucas, Cindy och Adrian, katterna Kim, Kitty och Volma, sköldpaddorna Mårran, Knytte och Lilla My, kaninen Pelle, ett gäng zebraciklider, höns. Och även mikrogrisarna Safira, Sabina och Hamlet.

 
 

Pernilla Bergman, djursjukvårdare

Pernilla började jobba på kliniken 2011. 2012 utbildade hon sig till djursjukvårdare i Finland. Hon jagar, fiskar, fotograferar. Pernilla bor i Mariehamn med sambon Erik, finska lapphunden Fiona och wachtelhunden Atlas.

Är för tillfället på mammaledigt!

   

Erica Holmberg, djursjukvårdare

Erica jobbar som en av Smådjurklinikens djursjukvårdare. Erica började jobba på kliniken i augusti 2009, och har tidigare jobbat inom äldreomsorg och på dagis. Erica bor i Pettböle med sambon Fraenk, samt barnen Moa och Albin. Till familjen hör också Welsh springer spanieln Rut, katterna Malte och Arthur, dvärgvädurskaninen Puppe.

   

Amanda Johansson, djursjukvårdare

Amanda tog sin examen som djursjukvårdare 2013 och har jobbat hos oss sedan dess, och har ett special intresse för anestesi övervakning! Amanda bor i Finström tillsammans med sambon Jonathan, dottern Luna och katten Frodo!

 

 

 

 

 

 

 

 Sarah Hägglund, djursjukvårdare

Sarah blev färdig med sin djursjukvårdarutbildning 2015 och hon blev också certifierad hundfysioterapaut samma år. Sarah bor i Jomala med taxarna Mimmi och Arn samt katten Lucifer. Sarah ägnar största delan av sin fritid åt att vara ute i naturen med sina fyrbenta vänner.

   Sarah Hägglund

 Marina Axelsson, djursjukvårdare

Marina blev färdig med sin utbildning i januari 2017och jobbar på kliniken som vikarierande djursjukvårdare.  

 

 

 

 

 

   

 Janica Johansson, djursjukvårdare

Janica blev färdig djursjukvårdare i januari 2017 och jobbar på kliniken som vikarierande djursjukvårdare.
Hemma har Janica både hästar, hundar, katter och höns. På fritiden gillar Janica att rida, fotografera och umgås med alla djuren.

 

 

 

 

 

   Janica Johansson 2017

Helena Henriksen, administratör

Helena jobbar som administratör, hon började jobba på Smådjurskliniken 2004.  Helena bor i Kalmarnäs tillsammans med Geir och parson russel terriern Tira. Till familjen hör också barnen Emma och Jon.

   

Johannes Eckerman, klinikbiträde

Johannes jobbar som klinikbiträde och har också ansvar för klinikens datorer. Johannes började jobba på kliniken 2014.  

 

 

 

 

 

   Johannes 2017

 Erica Nordberg, Receptionist

Erica började jobba på kliniken i juni 2016. Erica bor i Saltvik men sambon Johan och pojkarna Hugo och Hjalmar. I familjen finns också hundar av raserna Australian shepherd, Stabijhoun och Rottweiler samt katter och hamstrar. 

   Erica Nordberg