Vår Personal

Anna Ridderborg, veterinär

Anna har varit anställd på Ålands Smådjursklinik sedan hon avslutade sina veterinärstudier i Uppsala våren 2011. Anna har vidareutbildat sig inom odontologi, och arbetar både med smådjurständer i klinikens välutrustade tandhörna och med hästtänder i fält via sitt egna företag.

Anna tycker att variationen av arbetsuppgifter är spännande och utmanande, och trivs lika bra i operationssalen som med utredningsfall inom medicin och hältutredningar.

Annas man Jacob är även han veterinär och anställd av ÅMHM och paret har två söner. Familjen bor i Lemland tillsammans med katten Emil. Fritiden ägnas åt familjen, träning, ridning och genomförande av husbygge under 2020-2021.

Anna.ridderborg@smadjurskliniken.ax

 

   

Anna Nilsson-Hagman, Veterinär

Anna tog sin veterinärexamen i Uppsala 2010 och började arbeta på Smådjurskliniken våren 2010.

Anna brinner lite extra för djurens tandhälsa och är vidareutbildad inom djurtandvård. Anna har tandmottagning några gånger i veckan. 

Bor med familjen i Mariehamn. I familjen finns också mellanpudeln Märta och katterna Sol-Britt och Inga-Lill. Anna arbetar både i Godby och på kliniken i Östernäs.  

anna.nilsson@smadjurskliniken.ax

 

   

Karin Skaglund, Veterinär

Karin tog sin veterinärexamen i Köpenhamn 2009. Hon arbetade på Anicura Djursjukhuset i Jönköping fram till 2016 då hon flyttade hem till Åland igen. Hösten 2016 började hon jobba hos oss på smådjurskliniken.

Hon är speciellt intresserad av ögonsjukdomar och har vidareutbildats inom oftalmologi.

Karin bor med familjen i Saltvik. På gården bor även fyra hästar, getter, hundar, katter och höns.

En stor del av fritiden läggs på familjens hästar samt ett och annat agilitypass med de dansk svenska gårdshundarna Signe och Märta.

karin.skaglund@smadjurskliniken.ax


   

Rosalie Palmer, Veterinär

  • Veterinärexamen i Uppsala och svensk legitimation 1983.

  • Veterinärlegitimation i Finland 1992. Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar i Sverige 1994.

  • Utbildning i djurakupunktur 1988-89.

  • Arbetat på djursjukhus i Sverige 1984-2000. Fortbildningskurser bl a: Gastroenterologi, Dermatologi, Kardiologi, Neurologi, Anestesi.

Bor på landet med man som är biodlare och två studerande söner, en flock dvärghöns, ett obestämt antal akvariefiskar, koikarpar och andra dammfiskar, samt någon miljon bin.
Rensar sinnet och laddar batterierna med hjälp av promenader i naturen och Tai Chi. Gillar gamla hus och träbåtar med "själ", framför allt den egna Östersjö 8-an "Maria Josefina".


Rosalie.palmer@smadjurskliniken.ax


   

Erica Holmberg, Djursjukvårdare

Erica jobbar som en av Smådjurklinikens djursjukvårdare. Hon började jobba på kliniken i augusti 2009, och tog sin examen 2013. Erica inriktar sig på tänder och har gått ett flertal fortsättningskurser inom det!

Erica bor tillsammans med sambon Fraenk, samt barnen Moa och Albin. Till familjen hör också Welsh springer spanieln Rut, Taxen Greta och en skara höns.

 

   

Amanda Johansson, Djursjukvårdare

Amanda tog sin examen som djursjukvårdare 2013 och har jobbat här på kliniken sedan dess. Hon är speciellt intresserad av anestesi övervakning och inriktar sig på det!

Amanda bor tillsammans med sambon Jonathan, dottern Luna och katten Frodo! På fritiden umgås hon mycket med familj & vänner. Hon har ett stort intresse för resor, träning och datorer. 

 

 

 

 

 

Marina Axelsson, Djursjukvårdare

Marina blev färdig färdig med sin djursjukvårdarutbildning i januari 2017 och har jobbat på Ålands Smådjursklinik sedan dess. Hon jobbar på både Östernäs Smådjursklinik och Ålands Smådjursklinik i Godby, vilket hon tycker är kul eftersom det ger mycket variation i arbetet. Anestesi övervakning är lite extra intressant.

Marina bor i Mariehamn och på fritiden brukar hon träna, resa umgås med vänner och familj. Än sålänge har hon inte egna djur men hon planerar på att köpa en katt om något år.

 

   

 Ronja Brenner, Djursjukvårdare

Ronja blev klar som djursjukvårdare år 2012 och har därefter jobbat på olika kliniker, det är djur från morgon till kväll! Hon bor på en gård tillsammans med sambon, hundarna Melker och Skorpan, två katter, tre hästar och ett gäng höns. Tillsammans föder de även upp utegrisar i en liten skala. 

Ronja är en glad och pigg medarbetare som sprider positiv energi hos både människor och djur!

   

Åsa Velander, Djurvårdare

Utbildad djurvårdare på utökad nivå i Uppsala. Har jobbat hos oss sedan juli 2019 som klinikbiträde.

Fritiden spenderas gärna i skogen eller på agilityplanen med mellanpudeln Uffe!


   

Alicia Nylund, Djurvårdare

Utbildad som djurvårdare på utökad nivå i Uppsala. Har jobbat hos oss sen Juli 2020 som klinikbiträde.

Alicia bor i Finström med American staffordshire terriern Carisma, fem kaniner, fem katter, två gerbiler och två akvarium.

Fritiden spenderas gärna utomhus med djuren eller bakom kameran!


   

Helena Henriksen, Administratör

Helena jobbar som administratör, hon började jobba på Smådjurskliniken 2004.  Helena bor i Kalmarnäs tillsammans med Geir. Till familjen hör också barnen Emma och Jon och tenterfield terriern Trix!

 

   

Anki Lind, Inhoppare- Klinikbiträd

Efter att ha jobbat som ordinarie klinikbiträde i drygt 5år jobbar Anki nu och då på kliniken när extra arbetskraft behövs.

Anki bor med Uffe och sönerna Henrik och Elis på en gård i bastö. På gården finns får, hästar, katterna Alve & Frodo och mellanpudeln Titus.

Ankis största intressen är konst, djur och natur samt ponnyuppfödning under stuterinamnet Ingalundas.

 

 

gggggggggg