Labradorretrievern Boston

Publicerad: 11-02-2019

Dagens största guldstjärna till Boston och hans familj! Boston röntgades på en klinik i Sverige 2017 och fick dödsdom pga dåliga leder. Hans goda humör har hållit honom vid liv och i november 2018 kom de på veterinärbesök till Smådjurskliniken i Godby och vi konstaterade att han hade 10 kg övervikt. Vi lyckades övertala husse och matte att ta itu med bantningen.

Vi valde ut specialkost åt Boston och räknade ut den exakta dygnsdosen för hans behov av näring och vitaminer och på bara en månad gick han ner hela 7 kg! Boston har blivit rörligare och om möjligt ännu gladare och har fått en glansig och fin päls. Eftersom hans vikt minskat mer än den förväntade kurvan får han från och med nu, lyckans ost, något större portioner än hittills. När Boston har varit duktig i samband med behandling av öronen eller annat har han fått små bitar av knäckebröd eller en morot att tugga på som belöning.

Matte hälsar att det är ingen sak i världen att hålla sig till de förutbestämda matransonerna när hon vet att Boston garanterat får i sig de vitaminer och näringsämnen han behöver.
Boston och hans familj belönas med en gratis säck av Hill’s specialfoder J/D Reduced calories.

I ett jättestort forskningsprojekt i England har man dragit slutsatsen att hundar av raser som är benägna att bli överviktiga, tex labradorer, lever betydligt längre, är piggare, rörligare och gladare när de hålls normalviktiga. Dessutom har man kommit fram till att en hungrig hund alltid är hungrig oberoende om man ger lite eller mycket mat, med andra ord, man kan lika gärna ge lite mat och få som bonus en friskare och lyckligare hund än att ”älska hunden till döds” genom att ge för mycket mat.

PS: Även vuxna katter mår bäst av ransonerade matportioner!