Operation

I operationssalen utförs alla större operationer, både planerade och akuta. Under operationen ligger djuret på en värmedyna så att kroppstemperaturen hålls normal. Djuret får alltid extra syre och vi använder EKG som hjälpmedel för att mäta syre- och koldioxidmättnaden i blodet, kontrollera hjärtfunktionen, hålla koll på andningen, blodtryck och temperatur. 

Vi utför alla typer av mjukdelsoperationer, men ortopediska fall (ben- och ledoperationer) remitteras till kliniker i Sverige eller Finland. Eftersom vi vill att ditt djur skall må så bra som möjligt så ger vi smärtlindring före, under och efter operationsingreppet.

Vid en planerad operation ber vi dig att hålla djuret (Ej kanin eller gnagare) fastande 8h innan, dvs ingen mat men vatten får de dricka som vanligt. Ofta lämnas djuret in direkt vid kl 8.00 på morgonen och kan sedan hämtas mot eftermiddagen. När du sen kommer för att hämta hem ditt djur så får du instruktioner och råd av sköterskan eller veterinären hur du skall sköta eftervården hemma.